TS-ogn

Toyota Sportscar - Owners Group Norway 

Generell diskusjon / "off topic" emner, media, annonser på Finn.no, video fra YouTube osv
 #464764  av OleST
 29 aug 2022 21:28
:lol:

Og sånn BTW, har fått igjen volvoen, nye girkassa funker utmerket.
 #464766  av ArildM
 30 aug 2022 07:24
Nice, takk for forklaringen :D

Tenkte jakt foregikk med noen antikke børser håndtert av halvfulle menn i 50årene som nekter å bruke hørselvern fordi "det var jaggu ikke sånn det var når faren min var ute på jakt, hørselvern er for bortskjemte drittunger" :lol:
 #464775  av ArildM
 13 sep 2022 15:54
Nice! Verden går fremover :D
Åssen gjør du det med forsikring? Lar du de bare stå uten forsikring over vinteren, eller tegner du noe slags lagringsforsikring?
Tipper det selskapet som lager en kjøretøyforsikring som automatisk går over en lagringsforsikring når du avregistrerer bilen for vinteren får mye ekstra kunder. Rart feks ikke Amcar har funnet en løsning på dette. Kanskje noe du selv kan administrere via "mine sider" når du har behov for det?
Ellers er vel kjøretøyene ganske så trygge så lenge de er lagret hjemme hos deg selv. Kanskje mer aktuelt for de som har de plassert på en låve eller andre steder utenom hjemmet.
 #464776  av Makk
 13 sep 2022 16:04
Forsikringen sier seg opp selv automatisk når man gjør dette på SVV sine sider, man må på egen hånd skaffe ny forsikring senest 3 dager etter på-registrering igjen, man går bare inn igjen på SVV sine sider og klikker for registrering, veldig enkelt.

MERK : Om bilen ikke er EU-godkjent så får du ikke til å registrere igjen på egen hånd.

Personlig så står dem uten forsikring fordi jeg har jo som sagt privat lagring og batteriene er avkoblede, det er jo også kun meg og min far som frekventerer garasjen, og bygget er vegg i vegg med huset hjemme der vi har bygd oss opp sammen med løfter å alt verktøyet.

Faderen har forsikring som dekker brann å tyveri på kjøretøy dekt over husforsikring da garasjen er en del av huset på siden (vegg i vegg som sagt, men det er murbygning med tak dekket av hellestein som en stor uteplass oppå taket, så om selve huset skulle brenne ned så vil det aldri spre seg ned dit heller.

Jeg vil anta at å lagre en annen plass enn hjemme kan være en lur ide å ha lagringsforsikring ja, en vet aldri der man ikke har tilsyn.
 #464791  av Makk
 22 sep 2022 18:43
Rettelse, det har blitt litt bedre forklart nå med at forsikring må ordnes FØR man påregistrerer bil/mc igjen og kjøretøyet må være EU godkjent om det er underlagt dette, og det kan selvsagt ikke ligge begjæringer om teknisk eller lignende :D
 #464792  av ArildM
 22 sep 2022 21:15
Genialt at man kan styre dette selv. Serlig her som nærmeste biltilsyn er en time unna, da blir det fort såpass mye ekstra prakk at man ikke hadde orket slik det var før.
Svenskene har vel hatt denne ordningen en stund, så absolutt på tide at man fikk tilsvarende her også. Kanskje ikke såå mange som benytter seg av tilbudet, men samtidig såå genialt for de mange bilentusiastene som gjerne vil benytte seg av det. Blir fort noen tusenlapper spart mtp hvor kort sesongen er :)

Som du sier, så lenge du lagrer hjemme så er det vel ikke noe behov for å tegne egen lagringsforsikring heller :)
 #464793  av Makk
 23 sep 2022 18:07
Du merker det ihvertfall jævelig godt når du har to motorsykler, en superbike å en touring, selv med 80% bonus og firmabonus i ekstra er besparelsen flerfoldige tusenlapper.

Det gjenstår å se om forsikringsbransjen kommer til å være kukskaller å jekke prisene på forsikring for de aktuelle månedene til himmels, spesielt på mc vil dette være ganske meh.

Det er allerede prisdifferensiert, man ser det bare ikke pga det spres utover hele året slik du slipper tusenvis i juli å femti kroner i desember.
 #464794  av ArildM
 23 sep 2022 21:54
Hehe ja selvfølgelig kan de ta "oss" på den måten :roll:

Jaja, kanke drive butikk uten å sope inn litt penger... Lykke til den dagen du blir påkjørt og vil ha oppgjør (been there done that). Månedspris på forsikring ja, eller kanskje enda bedre, dags og timespris?
Så kan du ha en egen app og se når det koster minst å kjøre en tur. Naturligvis sammenkoblet med alkolås og gps som måler både farten og posisjonen din. Du er fucka uansett, vi har deg under full overvåkning :roll: Alt naturligvis pakket inn i trygghetens navn. Slik som alt annet.

Vi må overvåke alle på nett! Det finnes skumle kriminelle der.
Etc etc. Logikken går igjen over hele linja.

Jaja, får bare la det skure å gå! Håper jeg er dau før jeg opplever forbud mot å kjøre bil selv, inkl naturlig forbud mot forbrenningsmotorer.

Ble det noe av dieselaggregatet ditt? Må vel snart begynne å lønne seg om du har fått det i drift.
 #464796  av Makk
 24 sep 2022 14:23
Vel, årsavgiften er fortsatt en besparelse samme hva forsikringsselskapene gjør, men faren er vel at det blir spist opp om saker å ting endres.

Utviklingen som foregår nå er helt i rute, det er litt surreal å få bekreftet absolutt alt som ble kalt en "konspirasjonsteori"

Og fortsatt er det folk som skriker det etter en for å prøve å si man må tenke litt selv snart.

Ja, her i huset er det nå rigget å klart for dieseldrift, men vi slipper jo foreløpig å bruke slikt her nord for Sognefjorden, husk å koble inn en bryter slik en kan koble ut AMS sånn den står med bare strøm fra nettet og huset ditt er separert.

Personlig har jeg to-stegs utkoblingsmulighet, jeg kan koble ut kun kjelleren, som har varmepumpe, varmtvannstank, varmekabler og resterende husvarme slik at det eneste som da blir på nettet er lys og eventuelt det du bruker av matlaging og andre dingser, så flyr man under radaren, man kan bare si man fyrer som helvette med ved istedenfor :mrgreen: :lol:

Det blir ikke lønnsomt før du har minst 3-3.5 kroner kilowatten og det må brukes godt av kapasiteten for at det skal være vits, dvs varme må det være godt behov for (vinter ja)

Neste prosjektet nå er backup utstyr for matlaging, gassdrevet koketopp og gassdrevet stekeovn.

For det som kommer nå snart heter rullerende strømutkobling, folk må gjerne le av det også, men det blir faktisk uttalt av de såkalte lederne våre så.

For ikke å nevne innkommende sultkatastrofe! Gjort mulig av samme drittsekkene som har umuliggjort landbruk lol.

Kom faen ikke til meg når dere sulter sier jeg til venner/familie, jeg har advart i årevis :D :D
 #464817  av ArildM
 02 okt 2022 19:50
Pussig måte å drive forskning på :lol: :shock:
Lurer på hva hypotesen var :?:
 #464841  av Makk
 07 okt 2022 22:20
Som lovet, her er jeg.

Og topic er, noe jeg brenner for.

Whisky.

Noen interesserte? Samlere? Har dere smakt (Jack Daniels på pub er ikke så veldig kvalifiserende)

Det jeg opplever hele tiden når jeg forteller folk at jeg drikker Whisky er at dem sier "Men det smaker jo helt forferdelig"

Klassisk svar fra en som har gått på pub, bedt om en Whisky fordi han har lest om det på sosiale media for idioter, å fått servert en billig dram designet i USA for at dem skal knulle søstra ekstra hardt og få tre-fire innavlede barn som kan stemme på neste hjernedøde idiot som triller langsmed og lover hele prinsessa å halve kongeriket, dog det blir vel hele kongeriket pluss renter etter staten har sagt sitt? Så kanskje prinsessa bør være ekstra feit for å kompensere? Tross alt skal Big Corp i USA ha sine penger og hvem er vel mer Big Corp enn McDonalds?

Men la oss nå ikke snakke mer om det.

Fortell meg nå, har dere tatt en god Whiskydram? Hvilken? Hva heter den? Hvilken region i Skottland er den fra? Var den god i dine øyne?

Vet du ingenting om den? Da kan jeg ærbødigst tilby megselv som "ekspert" til du finner noen bedre, jeg vet litt å annet om regionene i Skottland... Skulle du finne meg håpløs så kan sikkert min bror svare bedre, men jeg ser på han som Devilspawn fordi han liker peated malt, dvs røykt Whisky, og bare ondskapen selv synes det er gode greier.

Noe paradoksalt egentlig fordi Whiskyfolk er egentlig jævlig grei typer.

@Arild, Trondheim har en av Norges BESTE Whiskybarer btw ;) der kan dem sine saker! Og du kan bestille kvalitet !

Er du ny på Whisky? Jeg anbefaler!

Faktisk en standardtapning fra regionen Speyside i Skottland, Speyside er kjent for lettdrikkelig Whisky som er uten eller særlig liten del av røyk i sine tapninger, å noen av de mest kjente destillerier ligger på banken av "the river Spey" so da gir dem navnet Speyside.

Gå på polet å kjøp en Aberlour 12, det er en standardtapning fra Speyside Whisky, den er lettdrikkelig, 40% og særdeles god.... Det er overraskende hvor lite smak av brennevin du faktisk kjenner... De fleste kjenner brennevinsmak og nesten spyr det opp igjen, men når vi snakker kvalitet så er ikke styrken på alkoholen den drivende faktor, det er kvaliteten på brennevinen...

Min beste Whisky noen gang, som erfaren Whiskydranker, lol, er en 69,4% barrel tap fra ett godt Highlands (Region i Skottland) som virkelig satte skudd i sakerne.

Ja, det er knallsterkt, man skal ikke drikke det her som brus, men gir du det en sjangs, så er det satan i helvette så godt <3

Ring meg aldri om slike ting, vi blir aldri ferdig i telefonen :D

Om du ikke liker Whisky, da kan jeg bare beklage, og anbefale avlivning.
 #464842  av ArildM
 08 okt 2022 08:01
Morsomt tema.

Har aldri vært noen fan av "fancy" drikkevarer, og div drinker har jeg ledd av på bar. Har etterhvert prøvd mye forskjellige ølsorter og er fan av hveteøl etter å ha drukket alt for mange fancy ipa osv. Drakk faktisk noe røkt øl i sommer, må si det definitivt var en "aquired taste". Etter å ha flyttet til Trøndelag ble jeg selvfølgelig servert heimert og kaffe, og dette ble standard helgevare i mange år. Noen av de beste hjemmebrygg er farlig rene og smaker nesten ingenting. Men jeg har vokst greit fra stupfylla og pubber i helgene.

Har etterhvert gått litt over til å kjøpe ei flaske med polvarer og fått de levert på grensa oppi her nå og da.
Har ei flaske Famous Grouse i skapet som jeg synes er helt ok, og liker å ta meg et lite glass nå og da. Dessverre er alle jeg kjenner som drikker enten av eller på, altså enten dritings eller ingenting. Så det å sitte å sippe ett glass med whiskey over litt lengre tid er fremmed for de fleste jeg vet av.

Takk for tipset, skal ta med en flaske neste gang du bestiller.
Alltid morsomt å prøve nye ting!

Bar er jeg dessverre dårlig på, trolig pga at jeg rett og slett ikke gidder Norsk drikkekultur.
 #464843  av magnesmurf
 08 okt 2022 21:40
Drekke? Ossen i helsike tror du jeg fikk råd til å begge mr2? :lol: Noe må offres hvis man skal kunne ha både hus og biler i dette landet. (kan godt være noen mener vi har det bra, men Norge er et av verdens dyreste land å bo i)
  • 1
  • 1118
  • 1119
  • 1120
  • 1121
  • 1122