TS-ogn

Toyota Sportscar - Owners Group Norway 

Annonser for bil ønskes kjøpt
 #460772  av jorgen_r
 17 mai 2019 23:38
Kjøpte meg nylig en AE92 GT-i, og er veldig fornøyd med 16v motoren som står i den. Fant jo fort ut at dette er en fantastisk bil, og at jeg kommer til å ha denne lenge. 4age 16v motoren er sprek nok, men kjenner at jeg blir litt sugen på noe med litt mer hest. Altså AE101/AE111 med 20v motor.
Er det noen her på forumet som har en slik bil? Begynner å bli lei av å ha 2stk Peugeot 3008 som tar opp plass, og kan da heller bytte ut de med noe mer spennende. Så om det er noen som har en AE101/AE111 så er det bare å rope ut.
Er også interessert i andre biler som har blitt engine-swappa til en 20v, men bør da være godkjent eller mulighet til å godkjenne.
 #461314  av ArildM
 22 sep 2019 18:04
Rekordelig sent svar, men hadde en AW11 MR2 med blacktop.
Meget fin oppgradering, mest av alt lydmessig. Effektmessig er det litt mer, men ingen ekstrem økning. Har veeldig fint turtallsregister å leke med da :wink:

Fikk min eu godkjent uten trøbbel også forresten, så lenge kontrolløren ikke har ekstremt peiling på Toyota og jobben er fint gjørt er det ikke noe problem å få det gjennom.

20v er vanskelig å godkjenne siden den aldri ble solgt i EU, dermed har du ingen avgasspapirer på den.
Ellers en relativt grei motorswap om du velger å gå for det, det meste er plug and play med unntak av ledningsnett og eksos som du trolig må fikse litt på.
 #461453  av jorgen_r
 26 okt 2019 01:50
Var en aw11 MR2 med 20v blacktop til salgs oppe i nord nå i sommer, bygget ble dokumentert å oppfulgt her i sin tid. Vurderte det sterkt, men pga. andre prioriteringer så ble det ikke noe, da det i tillegg til GTi'en ble en gammel Citroen, og enda en familiebil.
I tillegg så trengte den EU godkjenning, og er ikke 100% sikker om jeg hadde fått den igjennom i hjembyen... Og jeg har heller ikke hatt noe tid til å bytte til org motor, hvis dette var tilfellet.
Får se om det blir senere ei tid, når jeg har fått innredet eget verksted/hus osv...
 #461564  av jorgen_r
 25 des 2019 03:14
Rekordsent svar fra min side, glemte av meg litt i forhold til Toyota-forum da GTi'en står i garasjen for vinterlagring. Da har jeg ikke noe som minner meg på dette :|

Gamlebilen din altså? Satte her om dagen å tenkte over om jeg skulle gå på en smell å kjøpe den bilen, men det er ikke akkurat den beste årstiden for å dra å kjøpe sportsbil med baktrekk og motorn bak. Ble heller ikke noe mer plass heller i løpet av den siste tiden, da det plutselig ble kjøp av baktrekker med diffsperre, da jeg er søkke lei av å kjøre framtrekk på vintern.

Men har da den AW11'en i bakhodet hele tiden... Hvordan er egentlig 20v motorene i vedlikehold i fohold til 16v? Har 16v selv, og har ikke mye klager der, forholdsvis enkel motor å skru på. Nesten så jeg vurderer å plumpe nedi en blacktop 20v i AE92 GTi'en, hvis jeg ikke får rævva i gir i forhold til den MR2'en.

Ellers må jeg kanskje begynne å stoppe nå, har til dags dato 5 biler. Så muligens det kan være lurt å roe seg ned... :?