TS-ogn

Toyota Sportscar - Owners Group Norway 

  • Hjemmestereo - helpz!

  • Spørsmål, råd og tips om bilstereo
Spørsmål, råd og tips om bilstereo
 #440106  av Makk
 
Noen som har ekstra god peiling på hjemmestereo? Flytt gjerne tråden om jeg har lagt den inn på skivebom.

Kjøpte ny forsterker nettopp.. Yamaha RX-A830, trodde den var grei nok siden jeg ikke gikk for det minste alternativet(730), men den viser seg å ikke være sterk nok :s så jeg vurderer å bytte den inn å få en RX-A1030 eller RX-A2030.

2030 er 9 kanals mens 830 og 1030 er 7 kanalere, jeg lurer på om jeg bare betaler for mer kanaler å ikke mer power om jeg går for den 2030?

Eller er det mulig å kjøpe en forforsterker å få fresen ut av fronthøytalerne eller noe?? Jeg kjører 5.1 all channel stereo da jeg liker at det fyller rommet med lyd, det er frontene som gjør nesten all jobben uansett, men intet problem å kjøre kun front og sub, uansett så blir den for pinglete der også :evil:


830 : https://www.komplett.no/yamaha-rx-a830- ... !tab:extra

1030 : https://www.komplett.no/yamaha-rx-a1030 ... !tab:extra

2030 : https://www.komplett.no/yamaha-rx-a2030 ... !tab:extra
 #440107  av ArildM
 
Snakk med Surround.no, de finner nok noe bra.
Feks: http://surround.no/Produkter/Forsterker ... 00147.aspx
Som forsterker til Høyttalerene dine?
Har prøvd mye Yamaha/Onkyo/Pioneer surrondforsterkere, men jeg synes rett og slett ikke lyden er spesielt bra på de jeg har hørt ((tenker da lytting til musikk). En god stereoforsterker er alt jeg trenger, men det er jo opp til hver enkelt da :)
 #440109  av Makk
 
Nå er jeg en absolutt merke-nazi da, det SKAL være Yamaha, å sånn er det med den saken :D (Kjører kun Yamaha MC også!)

Lydkvaliteten er kjempebra den til husbruk, jeg kjører på noen Proson Libra som jeg fikk på pallesalg for 10 år siden til kroner 1000,- for paret.

Receivere til 10.000 har ikke klart å få dem til å skurre enda, jeg er egentlig litt imponert... Jeg hadde håpet at en 10 år nyere forsterker skulle klare biffen men men.

Det er ikke noe problem å ta en fest eller nyte bra musikk av høy kvalitet, men jeg bare hater at det kutter når du absolutt makser nå og da :p
 #440117  av Makk
 
Okay, nå tok jeg vekk de bruene som bridger begge inngangene på høytalerne å koblet to sett med kabler i hver av dem, ble meget merkbar forskjell ivertfall!

men ja, überekspert på innstillinger ønskes fordi om :D
 #440123  av Makk
 
Sarlacc skrev:
Makk skrev:Hvordan er den i forhold til f,eks https://www.komplett.no/yamaha-rx-a3030 ... ver/794632
Den Yamahaen vet jeg ingenting om, men Denon forsterkere, både den jeg linket til og tidligere generasjoner, har imponert meg med storslagen lyd.
Hadde vært artig om noen som er hifi boss eller har anlegg til 200k og/eller har prøvd/sett/testet kunne komme med innspill hehe.

Uansett så er vel Yamaha ikke noe dritt? Det er jo forøvrig en hylle over biltema stereo tenker jeg :D

Ser bare porno ut når hele stereo'n er spartansk dekorert med en velkjent logo som alle vet hva det er ivertfall... Nå burde jeg kjøpe meg Yamaha høytalere da, har Eltax satelitter å Proson frontsett, men Yamaha sub å center... Klarer bare ikke å bytte ut de Libra'ene for ingenting leverer så "snappy" bass som doble 8 tommere! Spiller alt av hurtig musikk uten å blunke eller fise :D
 #440127  av celicat23
 
Det hjelper egentlig ikke å gi deg noen råd uten at du sier noe om budsjett. Jeg kan godt anbefale deg noe til 200k, men hvis 20k er max du har tenkt å bruke så er det liksom ikke noe poeng. Steg 1 for meg, hos deg, ville uansett være å kaste/selge alt og begynne på nytt. Høyttalerene er sikkert greie til å ha kostet 1000kr, men i all annen målestokk så er de noe drit. Og yamaha låter generelt tynt og kjipt. Men, igjen, det handler om hvilket budsjett du har.
 #440128  av Makk
 
Jeg burde egentlig invitere deg opp nå, det ringer ivertfall i ørene etter en justeringsrunde, Dire Straits, Pink Floyd å Michael Jackson + alle de andre som har laget musikk med god kvalitet låter helt greit, dypt og fint!

Ja jeg vet det høres elendig ut med tusen kroner for et frontsett men det er ikke så ille som det høres ut.

http://www.proson.se/index.php3?pageid=4


Jeg har venner som har gitt 10k for høytalerpar som er mye mindre å spiller mye mer ræva.. dem er sikkert ett par hakk oppom når det gjelder "uhørbar" kvalitet målt med et instrument, men hva faen skal vi med det da? :)
 #440132  av celicat23
 
Jeg har vært igjennom "hele runden" med hifi, fra billige dynavoice høyttalere og denon elektronikk fra hifi klubben, til litt mer gromme saker som koster det samme som en grei familiebil - og "problemet" er at du definerer hva som er "god lyd" ut i fra hva det beste du har hørt er. Er det beste du har hørt noen høyttalere til 5000kr så syns du de er bra. Så tester du noe til 10-15 tusen og skjønner at det til 5000 ikke var noe bra, og sånn fortsetter det. Og selv om det ikke er en absolutt fast regel, så er det mer eller mindre sant at dyre høyttalere låter bedre enn billige.

Det som er kjipt er den dagen du forstår at elektronikk fra forskjellige produsenter har sin egen lyd. En forsterker handler ikke bare om hvor mange watt den gir deg. Og en god DAC er en nødvendighet. Så begynner jakten på lyden som passer deg best, og det er ett lite helvete for hva du tror du liker er ikke nødvendigvis sant. Det er lett å begynne lese tester i blader og kjøpe "test vinnere", men det betyr ikke en dritt for det han som skrev testen liker er ikke nødvendigvis det samme som du liker. Og samme gjelder det når du spør om råd: jeg kan god skrive om ting JEG liker, men det er ikke sikkert det er den lyden du liker.

Det beste rådet jeg egentlig kan gi er å ikke begynne teste så mye forskjellig og oppdage hvor mye bedre det kan være, for det blir fort jæææævelig dyrt :wink:
 #440134  av Makk
 
Heldigvis kjøper jeg aldri testvinnere for som regel er dem testet av idioter med arbeidserfaring fra Jula :D

Men du har rett i mye av det du sier der.

Ringer det i ørene når jeg er drita full så er vel egentlig mission accomplished! Å kan man sette seg ned uten å grine av lyden så er det vel og bra :D

Men til tusen kroner hadde nok tilogmed du blitt overrasket :D
 #440136  av celicat23
 
Største problemet med blader og websider som har omtaler av utstyr er at de er avhengige av å ha ett bra forhold til leverandørene/produsentene av utstyret, ellers så risikerer de å ikke få låne noe mer utstyr å teste - og ingen blader har råd til å kjøpe utstyr for å teste - så det er en ond sirkel med "you scratch my back, I'll scratch yours". Og de må passe på annonsørene sine som de tjener penger på.... Husker ikke om det var en av redaktørene i fidelity eller watt eller hvem det var, men i en diskusjon om hvorfor det var så få negative tester i ett av disse norske hifi bladene så skrev han at de så ikke poenget med å publisere negative tester "for hvem vil vel lese om det?". Helt latterlig...

Sitter selv her med vodka & koser meg, så SKÅL! :D

Bi-wire høyttalerene var en god ide. I stedet for at 2 kanaler på forsterkeren din skal drive diskant, mellomtone og bass, så har du nå 2 kanaler som bare driver diskant og mellomtone og 2 kanaler som driver bare bass. Det gjør jobben lettere for forsterkeren, og da spiller den med litt mer kontroll på elementene. Hører du høyttalerene "vrenger seg" når du spiller høyt, så vær litt forsiktig: det er sånn du ødelegger høyttalere. En sterkere forsterker vil hjelpe på så de spiller rent på høyere volum, men det er uansett en grense for hvor høyt de klarer å spille før selve elementene blir begrensningen og ikke forsterkeren.

Hvis du spiller så det ringer i ørene, google "tinnitus" og vær litt forsiktig :wink:
 #440137  av Makk
 
Ja at korrupsjonen renner over i verdens beste land i absolutt alle instanser er ikke noe nytt, det er bare totalt ukjent for 90% av sauene :p

Det hjalp ihvertfall mye ja å koble det om, det ble mye bedre, skal bare sette inn en liten vifte nå sånn det blåser vekk varmen fra forsterkeren hehe!

Nei vrenger seg gjør de ikke heldigvis, å ringing blir vel bare om man sitter der en times tid, men vi får håpe at en overlever :D