TS-ogn

Toyota Sportscar - Owners Group Norway 

  • Bygge ut stereo i hybridbil. Erfaringer?

  • Spørsmål, råd og tips om bilstereo
Spørsmål, råd og tips om bilstereo
 #454079  av Fred
 
Noen som har erfaring med å bygge ut stereo med ekstra forsterker for å få litt mer ttrøkk i hybrid bil?
12V batteriet er jo knøttlite, lader bilen nok til å holde igang en forsterker tro? Vil det gå ut over noe annet i bilen?
 #454083  av ArildM
 
Ligger en del info om stereo i Prius på Priuschat.
De erfaringene som er der er utelukkende positive. Usikker på om de kobler til Hybridbatteriet, eller startbatteriet?
 #454093  av Fred
 
De kobler helt sikkert ikke til hybridbatteriet, da det vel er fra 288V (?) og oppover. De kobler nok til 12V batteriet, men det er ikke helt riktig å kalle det startbatteri heller. 12V batteriet "vekker" systemet og fører spenning til alle forbrukerne i bilen. (taklys, lys, stereo, sentrallås, varmeseter, el-vinduer osv) Hybrider har ikke en tradisjonell starter, da det er el motoren som drar igang bensinmotoren. 12V batteriet må være der for å "starte" systemet, men det er ikke det batteriet som starter motoren direkte. Utfordringen da, er jo at 12V batteriet er så knøttlite, at om bilen står med radioen på et par timer og dørene står oppe... Så er det ikke sikkert man får igang bilen. Så usikker på hvor mye bilen lader, da det ikke er en tradisjonell dynamo i de bilene heller...Men takk for tips, skal sjekke priuschat. Om noen herfra har erfaring med dette, så ikke nøl med å skrive!
 #454095  av ArildM
 
Hehe, kanskje litt upraktisk å koble til hybridbatteriet da :)
Erfaringene jeg har lest har i alle fall vært utelukkende positive, ikke noe dimming i lys osv siden det er såpass mye energi i sving :)

Uansett spennende å høre om noen har noe "hands" on erfaring i Norge. Oppdater oss gjerne om du setter i gang :) Hvilken bil er det du tenker på ?