TS-ogn

Toyota Sportscar - Owners Group Norway 

  • [How to] MR2 SW20 - Ta ut motor på MR2 MK II

  • Teknisk diskusjon / spørsmål rundt MR2
Teknisk diskusjon / spørsmål rundt MR2
 #466356  av Makk
 
Jeg hadde ikke noen bedre bilder, men dette illustrerer hvordan det gjøres med Europalle og jekketralle, en trenger strengt tatt ikke jekketrallen, men det forenkler ting veldig, SPESIELT når en skal sette inn igjen motor for man må alltid jukke å mukke litt på motor for å få den hengt opp.

Når pallen er kommet under og motor hviler på denne, så tar du ut skruene på motorfeste høyre og venstre side fra oversiden.

TA AV motorfeste på registerreimsiden høyre side bil fra motoren med pallen under og motoren hvilende på!

Deretter løfter du bare chassis opp med løfter, å motor står igjen på pallen, det er mulig du må bruke en treklosse i front slik den ikke tilter fremover, dette kommer litt an på hvilken motor du har, 3SGTE hviler fint på downpipe, 3VZFE titler ingen steder, 3SGE kanskje en må ha klosse i front.

Dette gjør uttagning motor SÆRDELES mye lettere, på V6 er det nesten umulig å sette den inn/ta den ut med dette festet på fordi det stikker lenger ut en chassis, en må da jekke motor opp på venstre side skli den inn i motorrom forbi festet der før en heister opp andre siden.

Med andre ord, ett helvettes arbeid, ta bort festet høyre side!

Husker ikke helt, men dette var kanskje ikke mulig å ta av på 3SGTE da det sitter festet inne i selve registeret, men jeg tror ikke det, uansett, om du IKKE tar av festet så må du posisjonere motor veldig mismatch mot venstre for å smette den inn i motorrom før den festes i motorfester venstre/høyre.

Dette festet skal avmonteres før uttagning motor med motor hvilende på europallen og innmonteres ETTER motor er kommet opp i motorrom og festet på venstre side, men fortsatt hvilende på europalle!

Motor må være festet på både venstre og høyre side FØR du løfter chassis opp igjen, så er det bare å følge guiden i revers, lufte clutch, kjølevann, fylle girolje, skifte/sjekke motorolje og så er du good to go :)

Før du setter inn igjen motor, når du først har tatt ut en motor på en MR2 så vil jeg på det varmeste anbefale ny clutch (UTLØSERLAGER KJØPES KUN HOS TOYOTA!), nytt register m/vannpumpe, nye simmerringer veiv (KJØP KUN HOS TOYOTA) og alt annet som er trassig som satan å komme til med motoren i bilen.

Sjekk ventilklaringer også, har du gen 3 eller opp så har du shim-under-bucket eller enda nyere shimless buckets og det kan ikke byttes shims uten å ta ut kammer ;)
Vedlegg
20211108_191421.jpg
20211108_191421.jpg (883.83 kiB) Vist 240 ganger
Sist redigert av Makk den 12 mar 2024 22:05, redigert 11 ganger totalt.